Rad u oblacima. Cloud computing

Početna / Moduli / Rad u oblacima. Cloud computing

Globalna pandemija značajno je ubrzala transformaciju poslovanja i organizacije koje nemaju digitalnu strategiju neće preživjeti. U svakoj transformaciji ključna su znanja zaposlenika, a danas su to digitalne vještine i poznavanje tehnologija u oblaku tzv. clouda, koje upravo omogućavaju brzu transformaciju.

Na modulu djeca će saznati da je pojam Cloud nije povezan samo s pohranom, tj. backupom svojih podataka na serverima (velikih) kompanija. Npr.fotografije, datoteke, dokumente i slično s računala i pametnih telefona najčešće pohranjujemo na Googleovom oblaku, OneDriveu, Dropboxu, korisnici Appleovog hardvera koriste iCloud itd.

Polaznici će saznati o cjelovitom rješenju za isporuku različitih usluga poput računalne snage, aplikacija, pohrane podataka, kibernetičke sigurnosti i sl. iz redundantnih podatkovnih centara bazirano na tehnologijama vodećih svjetskih proizvođača,

Organizacije koje pružaju usluge cloud computinga korisnicima omogućuju pristupanje aplikacijama i virtualnim poslužiteljima preko web preglednika. Korištenjem cloud computing tehnologije korisnici više nemaju potrebu za poznavanjem ili ispitivanjem tehnološke strukture „oblaka“. IT (eng. Information Technology) uvijek teži povećanju kapaciteta ili novih mogućnosti bez investiranja u nove infrastrukture, obuku novog osoblja ili kupovinu novih licenciranih programa. Cloud computing također obuhvaća svaku uslugu koja se naplaćuje preko Interneta i povećava postojeće IT kapacitete.

Rezervirati mjesto

Ova stranica koristi kolačiće i ostale slične tehnologije. To znači da obrađuje vašu IP adresu kako bi odredila regiju u kojoj se se ona nalazi. Koristeći ovu stranicu, potvrđujete da ste suglasni s politikom privatnosti stranice.
OK