Uvod u PHP i SQL

Početna / Moduli / Uvod u PHP i SQL

Svrha ovog modula je upoznavanje s programskim jezikom za dinamičko stvaranje web stranica PHP i sustavom za upravljanje relacijskim bazama podataka MySQL.

Za svladavanje tečaja potrebno je poznavanje osnova jezika za označavanje HTML, koji sluţi za izradu web stranica. Poželjno je i poznavanje osnova jezika za postavljanje upita bazama podataka SQL. Također je poželjno poznavanje osnova programiranja, ali nije nužno za uspješno svladavanje modula

  • Trakanje modula -2 mjeseca
  • Skupina: 11+
Rezervirati mjesto

Polaznici će naučiti kako se programira u jeziku PHP, te kako se pomoću njega mogu generirati web stranice. Također će biti obraĎeno dohvaćanje i spremanje podataka u bazu podataka, što je osnova na kojoj se temelje dinamičke i interaktivne web stranice i aplikacije.

Tijekom modula bit će, uz jednostavne vjeţbe, izraĎen i praktični primjera koji će rabiti bazu podataka za spremanje podataka – jednostavni adresar s mogućnošću slanja poruka elektroničke pošte. 

Ovaj tečaj može posluţiti kao nastavak tečaja "Uvod u HTML", koji osigurava potrebno poznavanje osnova jezika HTML.

Ova stranica koristi kolačiće i ostale slične tehnologije. To znači da obrađuje vašu IP adresu kako bi odredila regiju u kojoj se se ona nalazi. Koristeći ovu stranicu, potvrđujete da ste suglasni s politikom privatnosti stranice.
OK