Osnove programiranja u Scratch-u Jr.

Početna / Moduli / Osnove programiranja u Scratch-u Jr.

Programiranje je novi oblik pismenosti. Učiti programiranje je moguče več od 6 godine!

Scratch Jr posebno je osmišljen kako bi bio pristupačan i zanimljiv djeci od 6-7 godine. Programiranje u Scratchu potpuno je vizualno. Na nastavama fokus je potaknuti djecu da istražuju, smišljaju i ostvaruju svoje zamisli, koje zatim mogu pokazati drugima putem interneta, usput usvajajući osnove programiranja, matematike, vizualnog i interaktivnog dizajna.

Program modula sastoji od 30% prakse za računalom te rješavanja vježbi i izrade igara, a 70% - digitalne kreativnosti i timskog rada, komunikacije te stvaranja projekta.

S grupom radi predavač(programer) i asistent te rješavanja vježbi i izrade igara, a 70% - digitalne kreativnosti i timskog rada, komunikacije te stvaranja projekta.

S grupom radi predavač(programer) i asistent Na kraju modula djeca će napraviti igre putem kojih može nastaviti učiti programirati.

Scratch Jr jako je dobar prvi programski jezik za djecu od 6 do 10 godina (prva 4 razreda osnovne škole).

Koristi se radi učenja osnova rada na računalu (korištenje tastature, miša, mikrofona, kamere i ostalih uređaja)

Otvara dijeci put prema računalnoj grafici (crtanje jednostavnih likova i pozadina) i programiranju (izradi priča ili jednostavnih igara).

Prednosti modula "Osnove programiranja u Scratch-u JR"

Djeca koji savladaju Scratch, će puno lakše  jer će već razumjeti koncepte petlji, shvatiti i razumjeti naprednije programske jezik, odlučivanja, varijabli, toka programa, itd.

Trajanje modula: 1 mjesec

Djeca će upoznati osnove za izbor komande, koje prenosi na radnu površinu. Te komande poslije slaže kao kocke. Svaka vrsta komande je drukčije boje i oblika, tako da dijete može lako po obliku komande zaključiti gdje se ona može smjestiti i na koji se način može koristi.

Rezervirati mjesto

Moduli za početnike osmisljeni su duhu proširenja vidika djece i poticaja djece na istraživanje, osmišljavanje i ostvarivanje svojih zamisli, koje zatim mogu pokazati drugima putem interneta, usput usvajajući osnove programiranja, matematike te vizualnog i interaktivnog dizajna.

Program modula namijenjen početnicima u programiranju i da se s radom u programu započinje lako. Ovaj program idealan je za upoznavanje sa svijetom programiranja na poticajan način, bez kompliciranih izraza jer omogućuje shvaćanje logike programiranja bez upoznavanja sintakse i pravila programskih jezika.

Moduli za početnike u KIBERone-u osiguravaju usvajanje osnovnih koncepata programiranja koji se mogu primijeniti jednako dobro u bilo kojem programskom jeziku. Također, program modula je dovoljno zabavan za početnika kako on ne bi odustao na samom početku.

Ova stranica koristi kolačiće i ostale slične tehnologije. To znači da obrađuje vašu IP adresu kako bi odredila regiju u kojoj se se ona nalazi. Koristeći ovu stranicu, potvrđujete da ste suglasni s politikom privatnosti stranice.
OK