Tinkercad. 3D modeliranje

Početna / Moduli / Tinkercad. 3D modeliranje

Modul za najmlađe kreativce da se upoznaju s jednim od najprikladnijih online servisa za 3D modeliranje.

Svake godine stručnjaci u području 3D modeliranja postaju sve traženiji. Trodimenzionalni modeli široko se koriste u animaciji, kinematografiji, računalnim igrama, dizajnu, arhitekturi, znanosti i tehnologiji. Za razvoj modela koriste se sustave projektiranja pomoću računala koji nisu najlakši programi za naučiti.

Rezervirati mjesto

Tinkercad 3D okruženje za modeliranje izvrsno je rješenje za učenje djece. U sklopu modula dijete će moći brzo savladati osnovne vještine izrade 3D modela i 3D tiska. Stečeno znanje omogućit će im samostalnu izradu 3D modela i usavršavanje u području trodimenzionalnog modeliranja.

U KiberŠkoli KIBERone djeca mogu pohađati modul 3D modeliranja i 3D tiska u okruženju Tinkercad, što je svojevrsna pojednostavljena verzija programa za modeliranje 123D Design. Modul je pogodan i za početnike i za one koji već imaju iskustva u 3D uređivačima. Čak i u dobi od 6 godina dijete će moći savladati ovaj modul, budući da se postupkom stvaranja 3D modela upravlja mišem, a princip rada temelji na analogiji s dječjim konstruktorom: jednostavni geometrijski predmeti se grupiraju i međusobno povezuju.

U našoj KiberŠkoli, na modulu Tinkercad djeca će se upoznati s jednom od najprikladnijih online servisa za 3D modeliranje i steći osnovne vještine dizajniranja. Najbolji dio za korisnike je što je rezultat rada u ovom oblačnom okruženju odmah vidljiv. Početnici će osmišljavati predmete raznih oblika, dizajnirati i pretvarati ih u stvarnost. A napredni korisnici će se upoznati s uređivanjem koda mreže koja opisuje površinu objekta, učitavati vlastite objekte stvorene u drugim programima za 3D modeliranje čvrstih objekata, uređivati modele preuzete s platforma stock fotografija te također sastavljati stvarno složene oblike iz jednostavnih 3D predmeta.

Vodeći zaposlenici IT sektora će podučavati vaše dijete o 3D modeliranju u Tinkercadu. Uz naše učitelje vašoj djeci neće biti dosadno – oni će rado podijeliti svoje iskustvo i znanje s djecom, otkriti im sve korisne i male trikove rada na projektima u Tinkercadu. Zahvaljujući njima proces modeliranja koji od djece zahtijeva pažnju, strpljenje i ustrajnost pretvorit će se u kreativnu i uzbudljivu igru. Program modula „Tinkercad. 3D dizajn” uključuje teorijski dio (20% nastave) i primjenu znanja u praksi (80% nastave).

Tjekom modula djeca će:

  • naučiti o prednostima Tinkercada, o svim alatima i funkcijama;
  • savladati najčešće korištene tipke;
  • upoznati se s načinima izrade 3D objekata;
  • uređivati gotove figurice i stvarati vlastite dizajne;
  • pretvarati 2D crteže u 3D;
  • testirati projekte i slati modele za ispis na 3D printer;
  • spremati gotove projekte na servere, OBJ i STL;

Ova stranica koristi kolačiće i ostale slične tehnologije. To znači da obrađuje vašu IP adresu kako bi odredila regiju u kojoj se se ona nalazi. Koristeći ovu stranicu, potvrđujete da ste suglasni s politikom privatnosti stranice.
OK